Köpings Kulturrunda 2023 är slut för denna gång. Tack alla besökare och utställare som gjorde Kulturrundan till ett lyckat evenemang!

Om du är intresserad av att medverka 2024, håll då utkik på denna sida. Det går även bra att maila oss på info@kopingskulturrunda.se.

Kulturrundan-slider-bild-1.jpg
Kulturrundan-slider-bild-2.jpg

KK blaflagga

 

Välkommen att delta på Köpings Kulturrunda 2023!

Nu kan en nybildad förening och arbetsgrupp bjuda in dig att delta på Köpings Kulturrunda 2023. Kulturrundan kommer att arrangeras den 9-10 september klockan 11-16 båda dagarna. Enligt ett majoritetsbeslut i arbetsgruppen kommer endast bild och formkonstnärer och konsthantverkare välkomnas att delta på Köpings Kulturrunda 2023. Som utställare ställer du ut i egen lokal/ ateljé eller tillsammans med andra i en av de lokaler som Kulturrundan får disponera under de aktuella dagarna. Alla deltagare presenterar även ett verk i en samlingsutställning på Köpings museum där besökarna får en överblick över alla deltagare och skilda konstnärliga uttryckssätt.

 

Vill du delta i Köpings Kulturrunda?

Fyll i anmälningsblanketten som du hittar på vår Facebooksida och hemsida och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 30 april. En deltagaravgift på 500 kr kommer att tas ut från deltagarna för att täcka kostnader för bland annat hemsida och broschyr. Om du inte har dator, Facebook eller e-post kan du komma och få anmälningsblanketten i pappersformat och betala deltagaravgiften kontant vid ett av fyra dropp-in-tillfällen, för mer information om tider och platser se FAQn under rubriken: Hur anmäler jag mig till Köpings Kulturrunda. För mer information se vår FAQ (Ofta ställda frågor) nedan. Varmt välkomna Arrangörsgruppen. FAQ (Ofta ställda frågor) När är Köpings Kulturrunda? Köpings Kulturrunda arrangeras den 9-10 september klockan 11-16 båda dagarna. Vad kostar det att vara med på Köpings kulturrunda? 500 kr per deltagare. Vad ingår i deltagaravgiften? I deltagaravgiften ingår:

 • Plats i ett gemensamt häfte med en kort presentation i bild och text av dig och/ eller det du gör. En siffra på en karta i häftet talar om var besökaren hittar din utställning.
 • Plats på den gemensamma hemsidan där du får, med max 1-5 bilder och en text på max 500 tecken, presentera dig och det du gör.
 • En flagga som markerar platsen där du har din utställning. Om det är flera deltagare på en plats är det endast en flagga som markerar platsen.
 • Gemensamma affischer som sprids i Köping och på närliggande orter innan Köpings Kulturrunda.
 • Ett antal inbjudningskort till vernissagen av samlingsutställningen den 26 augusti med din bild som finns i häftet.
 • En samlingsutställning på Köpings museum där varje deltagare har med 1 föremål.

 

Samlingsutställning på Köpings museum?

Köpings Kulturrunda kommer att ha en samlingsutställning i utställningshallen på Köpings museum från lördagen den 26 augusti klockan 13.00 till och med Köpings kulturrunda den 9- 10 september. Inga verk kommer att säljas från samlingsutställningen på Köpings museum, besökaren får i så fall kontakta utställaren. En speciell grupp kommer att ta hand om att hänga utställningen på Köpings museum. Inlämning av verk till samlingsutställning är den 21 augusti.

 

Vad ska jag som deltagare ordna?

Grundtanken är att varje deltagare står för sin egen utställning. Det betyder att deltagaren själv försöker ordna lokal om det är möjligt, står för alla kostnader för sin egen utställning och själv skaffar de saker som behövs. Varje deltagare ställer i ordning sin utställning så det är klart tills kulturrundan öppnar. Ett informationsmöte för alla deltagare kommer att hållas 16 april.

 

Vad händer om jag inte kan ordna en lokal själv?

Den deltagare som inte har egen ateljé/ lokal och inte kunnat ordna en lokal själv får ställa ut med andra i en av de lokaler som Kulturrundan har tillgång till. Om du som deltagare inte har önskemål om att ställa ut tillsammans med till exempel vänner, så blir du tilldelad en plats av arbetsgruppen och meddelas sedan om detta i god tid. Allting går att diskutera! Om antalet deltagare som behöver en plats överstiger antalet platser som arbetsgruppen har tillgång till kommer Köpingsbor att prioriteras.

Följande platser har arbetsgruppen ordnat:

 1. Best Western Hotel Scheele
 2. Studieförbundet Vuxenskolan
 3. Nyströmska Snickerimuseum
 4. Gammelgårdens café
 5. Forum

 

Hur många verk får jag ha med?

Det beror på om du har ordnat lokal själv eller vill ställa ut tillsammans med andra. Om du ordnar en egen lokal och väljer att vara enda utställaren i lokalen bestämmer du själv hur många verk du vill ställa ut. Om du däremot väljer att ställa ut med andra får utställarna komma överens sinsemellan om fördelningen i lokalen och antalet alster per utställare.

 

Får jag spika i väggarna?

Det beror på vilka regler som finns för just den lokalen som du ska ställa ut i. För de deltagare som fått låna en plats från arbetsgruppen, kommer information om bland annat huruvida man får spika i väggarna att meddelas samtidigt med informationen om vilken plats deltagaren fått.

 

Finns det skärmar i lokalerna?

Nej, det finns inte skärmar i lokalerna. Allt du behöver för att ordna ditt evenemang måste du ordna själv. Om arbetsgruppen på något sätt kan ordna skärmar så gör vi självklart det men grundtanken är att varje deltagare själv ordnar det den behöver.

 

Får organisationer vara med på Köpings kulturrunda?

Ja, organisationer få vara med på Köpings kulturrunda så länge deras verksamhet tillhör någon av de grupper som räknades upp tidigare i inbjudan. Om en organisation vill vara med kommer organisationens namn presenteras i häftet och på hemsidan men inga enskilda namn på exempelvis medlemmar som deltar. Om enskilda personers namn ska visas i häftet och på hemsidan räknas personen som en deltagare och får betala deltagaravgift. Organisationer betalar samma deltagaravgift som alla andra deltagare.

 

Vem är ansvarig för utställningarna?

Varje deltagare är ansvarig för sin egen utställning. Om det är flera personer som har utställningar i samma lokal får deltagarna som delar på lokalen utse en person som ska vara ansvarig för lokalen, flaggan och säkerheten.

 

Hur anmäler jag mig till Köpings Kulturrunda?

För att anmäla dig till Köpings Kulturrunda fyller du i anmälningsblanketten och skickar den till oss på e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.senast den 30 april 2023. Om du har frågor så besvaras de på Facebook, Instagram och via mejl. Om du inte har dator, Facebook eller e-post kan du komma och få anmälningsblanketten i pappersformat och betala deltagaravgiften kontant vid ett av fyra dropp-in-tillfällen.

 1.  lördag 25 februari på Köpings Bibliotek klockan 10-15
 2.  lördag 18 mars på Köpings Bibliotek klockan 10-15
 3.  lördag 15 april på Köpings Bibliotek klockan 10-15
 4.  lördag 29 april på Köpings Bibliotek klockan 10-15

 

Måste jag vara medlem i föreningen för delta på Köpings Kulturrunda?

Nej du behöver inte vara medlem i föreningen för att delta på Köpings Kulturrunda 2023.

 

När ska jag senast betala min deltagaravgift?

Deltagaravgiften ska vara betald senast den 30 juni 2023.

 
Köpings Kulturrunda sponsras av:

 

sparbanken